Pressemeddelelse

Lumby Auto ser grønt: “Jeg kan ikke redde verden, men…”

Lumby Auto er hoppet med på den grønne bølge. De er netop blevet opgraderet til AutoMester E+, der er forbrugernes garanti for, at de kan håndtere el- og hybridbiler, og at de kontinuerligt arbejder for at træffe valg, der er lidt mere klimavenlige end alternativet. Det er ikke kun interessant for bilejeren, men også for den skoletrætte unge, mener indehaveren.

Thomas Gantzel Rasmussen ejer Lumby Auto, der ligger over for byens kirke. Til sommer fylder han 50, og det har sat tanker i gang om, hvad det er for en verden, han vil efterlade til de næste generationer.
“Jeg kan ikke redde verden, men jeg kan bidrage til det. Hvad er alternativet?” spørger han retorisk, og indrømmer at det ikke nødvendigvis er sådan, de fleste kender automekanikerne: “Vi bliver mere grønne, end vi har været. Vi har miljøhåndtering, oliefilter, genbrug, og så er jeg ved at få solceller på taget, der giver strøm i dagtimerne. Vi kan ikke gøre andet end at blive lidt bedre hele tiden.”

Selv har han også skiftet de store benzinslugere ud med en elbil:
“Jeg har været igennem de amerikanerbiler, jeg skulle og bygget biler fra bunden. Men det er også en spændende verden med elbiler. Jeg fik selv en for tre år siden, for jeg vil hellere dumme mig på min egen end på kundens bil.”

Det er der nu heller ingen fare for, for hele værkstedet, der består af tre svende, har været på kursus for at få den nyeste viden, der holder dem opdaterede til gavn og glæde for kunderne.

“Det er stadig fire hjul, rat og pedaler. Motoren er bare byttet ud. Men nu er vi blevet el- og hybriduddannet, så alle kan få serviceret deres biler hos os. Det har vi fået gennem AutoMester, og det er jo kundernes garanti for, at vi er veluddannede og har det korrekte værktøj. Kort sagt, at det hele er i orden, og vi ved, hvad vi laver. Det ved kunderne godt, og det kan vi mærke ved, at vi da også har fået væsentligt flere elbiler ind i år, særligt fra Tesla og Hyundai,“ afslører værkstedsejeren.

For Thomas Gantzel Rasmussen er Lumby Auto ikke bare et værksted. Det er også en kanal til at gøre gode ting som at støtte op om det lokale fodboldhold, eller som nu at investere i at blive AutoMester E+ for at have et øget fokus på de lidt mere bæredygtige og bekvemmelige tiltag, der bl.a. involverer korrekt håndtering af miljøaffald, medfølgende vejhjælp og et plantet træ efter hver service.
“Vi har også installeret ladestandere, og vi tilbyder endda elbiler som lånebiler nu,” forklarer han stolt.

Fremtiden skal også være lysegrøn for de skoletrætte
Med en far, der har drevet bilforretning i 45 år, lå det hurtigt i kortene, at han skulle følge i farens fodspor.
“Jeg er vokset op med en skruetrækker i lommen,” griner Thomas Gantzel Rasmussen og fortsætter: “Jeg har lavet bil, siden jeg var 10 år. Og som 12-årig lavede jeg den første bil, jeg fik igennem syn og solgt. Det var en Volvo Amazon, som var lidt af en klassiker i gamle dage, så jeg var stolt.”

Han har altid været glad for at arbejde, for det var det, han var bedst til.
“Jeg var skoletræt. Så fra otte til tolv hver dag havde jeg dansk og regning, og derefter var jeg i praktik hos en autoophugger, hvor jeg var fejedreng og lærte en masse.”

Som 17-årig fik han en læreplads og har siden dedikeret sit liv til biler. Som kun 22-årig købte han det gamle karosseriværksted, der i dag er Lumby Auto. Selvom han kan undre sig over, at systemet stadig ikke er indrettet bedre til de skoletrætte, så vil han gerne være med til at støtte dem.
“Jeg søger nye lærlinge. De må godt være skoletrætte. For jeg kunne ikke sidde stille på en stol fra otte til tre dengang. Det kan jeg sådan set stadig ikke. Men det skal man heller ikke her, for her skal vi være på gulvet, lave håndværk af høj kvalitet og yde en god service. Så jeg vil gerne give dem chancen for at få succes i en mesterlæreplads,” fortæller indehaveren og tilføjer, at succes ikke kun bør dikteres af et skoleskema. “Vores seneste mange lærlinge er blevet udlært med 12-taller. For hos os er der tid til, at de kan løse opgaven selv, mens vi står bag dem. De skal have lov til at lykkes, og så er det jo en spændende verden for dem at komme ind i nu med el- og hybridbiler og ny teknologi.”

Udover nye lærlinge søger Lumby Auto også en ny svend, der er lige så glad for at skrue på bolte og møtrikker som det nuværende hold. Ambitionen er nemlig at udvide værkstedet og fortsætte med at skabe en lidt mere grøn og bæredygtig fremtid - én bil ad gangen.

Om AutoMester
AutoMester er Danmarks største værkstedskæde med næsten 400 værksteder. Den prisvindende kæde investerer i grønnere tiltag og nye teknologier, mens de tilbyder service og reparation af alle slags biler - uanset mærke, model og årgang. Fordi det skal være enkelt at være bilejer.

Telefon & Mail

65955319

lumbyauto@lumbyauto.dk

Kontakt

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder